Transport in Antwerpen

Wat is het transport in Antwerpen?

Antwerpen heeft een perfect geïntegreerd transportsysteem, zowel nationaal als internationaal. De stad is een weg- en spoorcentrum geworden voor Belgische en internationale bestemmingen; Daarom is reizen van of naar Antwerpen als expat eenvoudig!

Wat is de goedkoopste maar ook de meest praktische manier om Antwerpen te verkennen?

Alle bus- en tramdiensten in Antwerpen worden uitgebaat door de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. Deze twee vormen van openbaar vervoer bieden de snelste en goedkoopste manier om door de stad te reizen. De trams rijden op vrijdag- en zaterdagavond een uurtje extra en stemmen ook af met de nachtbussen vanuit Antwerpen.

Om er zeker van te zijn dat je de goedkoopste tarieven krijgt voor het vervoer van De Lijn, koop je je bus- of tramticket vooraf in plaats van bij de chauffeur. Dit kan bij kiosken, supermarkten of bij automaten bij bus- en tramhaltes; je kunt ook kaartjes kopen via sms.

Hoe verplaats je je in Antwerpen terwijl je milieuvriendelijk bent?

Een van de grootste voordelen van het compacte formaat van Antwerpen is de bewegingsvrijheid. Als u zelf geen fiets heeft, kunt u een dag-, week- of jaarkaart voor stadsfietsen krijgen

Ze zijn volledig compatibel met het openbaar vervoer, met stations in de hele stad, en het eerste half uur is gratis.

Hoe efficiënt zijn taxi’s in Antwerpen?

In Antwerpen zijn taxi’s snel en betaalbaar. Elke taxi moet een rood herkenningsteken hebben als bewijs dat het een geregistreerd voertuig is.

De prijs is gestandaardiseerd en wordt gecontroleerd door de stad. Goed nieuws als je dat bent
gewend aan exorbitante prijzen in andere grote steden!

De Lijn introduceerde een TOV-ticket (Taxi – Openbaar Vervoer). Hiermee reist u met de bus en tram en krijgt u bovendien € 2, – korting op uw taxitarief. Als je problemen hebt met taxi’s, kan je de politie van Antwerpen contacteren op +32 (0) 800 123 12. Voor noodgevallen bel je 101.

Hoe verplaats je je met de boot in Antwerpen?

Antwerpen maakt integraal deel uit van het uitgebreide netwerk van Europese waterwegen. De historische haven is lange tijd een belangrijke commerciële en strategische verbinding geweest via de Schelde naar verschillende delen van Frankrijk, België en Nederland, en via de zee naar Groot-Brittannië. Verschillende waterwegen kronkelen door Antwerpen, waardoor boottochten een ander aangenaam vervoermiddel zijn naar elders maar ook binnen de stad.

Antwerpen is zeer goed gelegen voor uitstapjes naar het buitenland

Antwerpen heeft een indrukwekkend internationaal spoorwegnet: in 45 minuten ben je in Brussel; in een paar uur bereikt u Kopenhagen, Berlijn, Helsinki, Parijs, Londen, Rome en vele andere grote steden op het Europese continent.

Antwerp Airport is een kleine luchthaven gelegen in Deurne, op slechts twee kilometer van de stad. De luchthaven heeft beperkte routes, de meest regelmatige zijn vier vluchten per dag naar Londen-City, dat het merendeel van de vluchten voor zijn rekening neemt. Vanwege de korte baanlengte is het voor grote vliegtuigen die naar meer exotische bestemmingen reizen onmogelijk om de luchthaven binnen te komen en te verlaten. Antwerpen overweegt om de luchthaven in de toekomst uit te breiden, maar op dit moment is de kans veel groter dat je een geschikte trein-, weg- of autoverbinding vindt dan een vlucht, tenzij je Londen verlaat.